PMU lip

Vraag een gratis vrijblijvende intake afspraak aan eventueel met de eerste behandeling. 

Lees onder deze prijzen ook de meest gestelde vragen over permanent make-up!

PMU lipblush

Meest gestelde vragen over permanent make-up lip

Is een volle bovenlip mogelijk met permanente make-up?

Meestal is de bovenlip wat dunner dan de onderlip. Deze vraag wordt dus veel gesteld. Ja, we kunnen de bovenlip groter maken. Als er tussen de nieuwe lijn en de lip een kleine ruimte ontstaat, is het aan te raden je lippen ook te laten inkleuren.

Zo wordt het uiteindelijke resultaat een mooie volle mond, er zijn echter grenzen.

Op de bovenlip hebben de meeste mensen een soort wit randje, het is daar iets verheven en soms iets lichter van kleur. Het is niet mooi over dit randje te pigmenteren. PMU zit in de huid, niet erop zoals make-up. Met een potloodje kun je dit wel doen.

 

Soms een koortslip is dit erg?

Het herpes simplex virus blijft altijd in het lichaam als je eenmaal geïnfecteerd bent. Zodra je weerstand verminderd, wordt het virus actief en zorg voor een koortslip.

Heb je af en toe een koortslip dan kun je in overleg met de permanent make-up specialist een lipbehandeling ondergaan met daaraan voorafgaand een voorbehandeling thuis.

Advies is om een week voor de behandeling L-lysine in te nemen, Dit is een aminozuur dat de groei van het virus remt. Orthica heeft capsules van 500 mg. Neem er twee per dag in voor je maaltijd. Ook verhoogde inname van vitamine C kan je weerstand verhogen.

Heb je echter heel vaak een koortslip dan is een lipbehandeling niet verstandig. Je krijgt elke keer een flinke uitbarsting en uiteindelijk zal het niet mooi worden.

 

Bij rimpeltjes op de bovenlip is permanent make-up dan wel verstandig?

Juist als je rimpeltjes boven de lippen hebt, geef de strakke liplijn een verjongend effect. Het breedste deel van de rimpel is vaak bij de liprand. Zeker als je de bovenlip ook iets verbreed, valt een deel van de rimpel weg in de liplijn. Bij het ouder worden, worden de lippen vaak lichter van kleur. Door de permanente make-up krijg je lippen weer kleur en lijken ze voller. Heel fraai! Kies het liefst geen donkere kleuren maar zachte, frisse tinten voor het mooiste resultaat!

 

Bloeden lippen niet snel bij een behandeling?

Doordat de liphuid wordt verdoofd, zal de huid niet snel bloeden. Als er wel wat bloed komt, is dit zo weinig en zo oppervlakkig dat het bloeden bijna direct weer stopt.

 

Kan je lippenstift gebruiken na de behandeling?

Nee, met PMU maak je minuscule gaatjes in de huid. Het is niet verstandig hier lippenstift over aan te brengen. Wacht hier 4 tot 7 dagen mee voordat je weer lipstick op doet. Het zal ook niet nodig zijn, de permanent make-up is goed van kleur. Als je de nabehandelingsgel opdoet, is het net of je lipstick op hebt.

Na de behandeling heb ik mijn werk gedaan en is het nu jouw beurt

Nazorg is erg belangrijk voor het kleur behoud!

  • De eerste 2 dagen niks smeren
  • Dag 3 mag je de PMU insmeren met vaseline
  • Hou je permanente make-up de eerste week droog
  • Krab niet aan je korstjes
  • Vermijd de zon
  • Geen sauna, zwemmen, stoffig werk of sporten de eerste week.

Intakegesprek, wensen en advies

De behandeling start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je een formulier dat ingevuld dient te worden en kun je je wensen bespreekbaar maken. Vervolgens wordt er eerlijk advies gegeven en kan een afspraak ingepland worden voor de behandeling. Of de eerste behandeling na intake plaatsvinden net wat je wenst.

Veilige PMU behandeling

De PMU behandelingen bij Schoonheidssalon Marjolein worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde specialistes en zijn GGD-goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanent make up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eens per drie jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen.

GGD vergunning

Uiteraard zijn wij goedgekeurd door de GGD.

Vergunningnummer: VG-5548

 

Wij helpen jou de beste versie van jezelf te worden.

Op basis van een uitgebreide huid- en gezondheid analyse wordt een behandelplan opgesteld.

 

Bij Schoonheidssalon Marjolein ben je dus verzekerd van een veilige behandeling met een uitstekend resultaat.

Heb je nog vragen over de behandeling of wil je graag een afspraak met ons inplannen voor een eerste adviesgesprek?

Afspraken die niet door kunnen gaan minimaal 24 uur van te voren af bellen. Anders wordt er 50% van de behandelingskosten in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd. Bedankt voor je begrip.

Bij een afzegging van een gratis behandeling zullen

we € 0,50 per minuut gereserveerde tijd factureren.