Permanent make-up

Vraag een gratis vrijblijvende intake afspraak aan eventueel met de eerste behandeling. 

Lees onder deze prijzen ook de meest gestelde vragen over permanent make-up!

Meest gestelde vragen over permanent make-up

Wat is permanente make-up? 

Permanente make-up of (afgekort PMU) is een specialisatie waarbij de natuurlijke vorm van wenkbrauwen, ogen of lippen wordt geaccentueerd. Ook is het mogelijk om ‘terug te geven’ wat er niet meer is zoals bijvoorbeeld wenkbrauwen die uit zijn gevallen door ziekte. Het is dus meer dan een tekening en vereist de nodige ervaring. Kennis over huid, kleur en vorm is onmisbaar. Alle behandelingen bestaan uit 2 sessies. Door kleur over kleur in de huid te brengen is het mogelijk om de juiste nuance te krijgen voor een meest natuurlijk effect. Tussen de behandeling wordt een tussentijd van 6-8 weken gehanteerd.

 

Verschil tussen permanent make-up en een tatoeage

Permanent make-up, ofwel PMU, is het inbrengen van kleurpigmenten in de lederhuid (de huidlaag onder de opperhuid). Het lijkt qua techniek op een tatoeage, maar wordt in een andere huidlaag aangebracht. Hierdoor is het aanbrengen van PMU, anders dan de naam zou vermoeden, niet permanent. Dit in tegenstelling tot een tatoeage.

 

De tijd dat permanent make-up blijft zitten, varieert van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met een aantal zaken zoals celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht.

Is permanente make-up zetten pijnlijk?

Met behulp van ultra dunne, steriele naaldjes pigment wordt kleurstof in de huid gebracht. Afhankelijk van het te behandelen gebied en gewenste techniek wordt voor de juiste naaldmodule gekozen. De behandeling is goed te verdragen. Echter blijven het naaldjes en is het niet geheel gevoelloos. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende zalf op de huid worden aangebracht. Deze zalf Emla- creme kunt u op recept verkrijgen via de huisarts en meebrengen naar uw afspraak. Wanneer je allergisch bent voor tandarts verdoving deze zalf niet laten aanbrengen neem dan 2 paracetamol.

 

Hoe verloopt de permanente make-up behandeling?

De techniek bestaat uit het in de huid brengen van een pigment. Afhankelijk van het gewenste resultaat zal de juiste techniek besproken worden. Vervolgens wordt de juiste vorm getekend en de meest perfecte kleur besproken alvorens te starten met de behandeling. Het is erg dankbaar werk om mensen die geen wenkbrauwen of wimpers meer hebben deze ‘terug te geven’ door middel van permanente make-up.

Wij begrijpen dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde specialistes, welke GGD goedgekeurd zijn en deze gaan in op je wensen.

Tijdens je eerste afspraak bespreken we de mogelijkheden die op jou van toepassing zijn. We bekijken je gezicht en brengen eventueel met ‘gewone’ make-up een lijntje om je ogen aan, kleuren je wenkbrauwen in, tekenen een lijntje om je lippen of kleuren de lippen in.

Omdat het in eerste instantie niet permanent is, kunt je zien wat het resultaat kan zijn zonder dat je daar direct aan vast zit.

Mocht je niet direct tevreden zijn, dan passen we dit eenvoudig aan. Dit proces herhalen wij totdat je 100% tevreden bent met je getekende eyeliner, lipliner, lippen of wenkbrauwen.

Pas als je 100% tevreden bent, beginnen we met het aanbrengen van de permanent make up. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Je zult er echter wel rekening mee houden dat de behandeling wellicht nog een of twee keer herhaald moet worden voor een optimaal resultaat.

Na het zetten van de permanent make-up zal je huid licht gaan vervellen, waardoor het pigment een beetje afneemt.

 

Hoe geneest permanente make-up?

Na de behandeling kan de huid iets rood aanzien. Ook is er enige zwelling mogelijk. Beide symptomen zijn volkomen normaal en nemen snel af. Het behandelde gebied is vergelijkbaar met een schaafwond. Het lichaam zal er alles aan doen om zo snel mogelijk te genezen, waarbij het ingebrachte pigment door de huid wordt ingekapseld. Ongeveer 40% van de kleur zal in een aantal dagen afgestoten worden en wordt de kleur aanzienlijk lichter. De juiste kleur is met 4 tot 8 weken zichtbaar, waarna de tweede behandeling zal plaatsvinden. Na elke behandeling is het noodzakelijk om de huid een week droog te houden zodat de kleur goed blijft en het behandelde gebied niet wordt ‘uitgespoeld’. Het is niet toegestaan op het behandelde gebied te krabben of eventuele kleine korstjes te verwijderen.

 

Hoe verzorg je permanente make-up?

Vaak denken mensen dat PMU in de huid ingekapseld is en niet zo snel verdwijnt. Het is belangrijk om te weten dat permanente make-up een vorm van kunstmatige pigmentatie is en dat het lichaam de kleurstoffen vroeg of laat zal afbreken. Ook zijn bepaalde gewoontes die van invloed kunnen zijn zoals overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebanken, deze zullen de kleur eerder doen vervagen. Ook kan het gebruik van bepaalde medicinale cremes zoals hormoonzalven de celdeling activeren, waardoor de kleur eerder vervaagd. Gebruikt je Vitamine A, retinol of fruitzuren om huidproblemen te behandelen of de huid te verjongen, breng dit dan niet aan over de permanente make up. Ook zuren kunnen de afstoot van permanente make-up versnellen.

 

Waarom verschilt het eindresultaat per persoon?

Iedereen krijgt dezelfde service maar niemand geneest hetzelfde.

Het kleur behoud verschilt daarom heel erg per persoon iedere huid is anders.

 

Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling?

De eerste behandeling neemt de meeste tijd in beslag. Je krijgt een intake gesprek, de vorm wordt bepaald en de kleur gekozen. Dan volgt de behandeling.

De eerste behandeling duurt gemiddeld 1 uur à 1 1/2 uur de tweede en eventueel derde behandeling ongeveer een half uur tot drie kwartier.

 

Is permanent make-up voor mij geschikt?

In principe is permanent make-up voor iedereen geschikt, voor dames en heren voor jongen en voor oud.

De heren vragen voornamelijk onopvallende stipjes tussen de wimpers deze geven al meer uitdrukking zonder dat je het gevoel hebt make-up op te hebben.

Ook als je zelf niet makkelijk je wenkbrauwen kunt tekenen of het niet meer goed kunt zien.

Loop je make-up steeds uit in de rimpeltjes? Permanente make-up biedt uitkomst!

 

Hoe lang houdt permanent make-up?

Indien je de PMU geheel laat vervagen zou het effect na gemiddeld 2 tot 6 jaar verdwenen zijn.

Blonde wenkbrauwen die mooie luchtig ingebracht zijn zullen na twee jaar verdwenen zijn. Een eyeliner daarentegen die bijvoorbeeld met zwart is ingebracht, na een jaar of zes pas.

Wanneer je veel in de zon komt of regelmatig intensieve peelingen ondergaat, kan het pigment ook eerder oplichten.

 

Wanneer moet je komen voor een bijwerk behandeling?

Zodra je ziet dat de permanente make-up dusdanig vervaagt dat je elke dag gaat bijtekenen dit is meestal na één of twee jaar.

Meestal betaal je een stuk minder omdat je vaak maar een behandeling nodig hebt wacht je tot alles verdwenen is dan moet de PMU specialist helemaal opnieuw beginnen meestal betaal je dan weer het volledige tarief.

 

Wanneer je snel allergisch gereageerd moet je dan een allergie test doen?

Voor bruin en zwart pigment hoef je eigenlijk geen test te doen. Neem je een felle lip kleur dan kun je een test laten doen als je na een maand geen reactie hebt kun je behandeld worden. Het kan echter zijn dat je pas na een paar maanden reageert. Alleen dit komt gelukkig bijna niet voor. Als er een reactie komt is het vaak op een rood pigment.

 

Ik heb Alopecia. Is PMU iets voor mij?

Jazeker! Juist bij Alopecia is permanent make-up een uitkomst. Je kunt zowel de wenkbrauwen als de eyeliner laten doen.

Bij de eyeliner is het meeste mooier om niet een heel dun streepje te nemen. Hierbij accentueer je juist het ontbreken van de haartjes. Vraag of het een wat vollere lijn kan worden.

Na de behandeling heb ik mijn werk gedaan en is het nu jouw beurt

Nazorg is erg belangrijk voor het kleur behoud!

  • De eerste 2 dagen niks smeren
  • Dag 3 mag je de PMU insmeren met vaseline
  • Hou je permanente make-up de eerste week droog
  • Krab niet aan je korstjes
  • Vermijd de zon
  • Geen sauna, zwemmen, stoffig werk of sporten de eerste week.

Intakegesprek, wensen en advies

De behandeling start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je een formulier dat ingevuld dient te worden en kun je je wensen bespreekbaar maken. Vervolgens wordt er eerlijk advies gegeven en kan een afspraak ingepland worden voor de behandeling. Of de eerste behandeling na intake plaatsvinden net wat je wenst.

Veilige PMU behandeling

De PMU behandelingen bij Schoonheidssalon Marjolein worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde specialistes en zijn GGD-goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanent make up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eens per drie jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen.

GGD vergunning

Uiteraard zijn wij goedgekeurd door de GGD.

Vergunningnummer: VG-5548

 

Wij helpen jou de beste versie van jezelf te worden.

Op basis van een uitgebreide huid- en gezondheid analyse wordt een behandelplan opgesteld.

 

Bij Schoonheidssalon Marjolein ben je dus verzekerd van een veilige behandeling met een uitstekend resultaat.

Heb je nog vragen over de behandeling of wil je graag een afspraak met ons inplannen voor een eerste adviesgesprek?


Afspraken die niet door kunnen gaan minimaal 24 uur van te voren af bellen. Anders wordt er 50% van de behandelingskosten in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd. Bedankt voor je begrip.

Bij een afzegging van een gratis behandeling zullen

we € 0,50 per minuut gereserveerde tijd factureren.