Wimperserum wat is het en wat doet het?

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 22:14

Wie wil het nu niet, mooie lange wimpers, een sprekende oogopslag!
We willen het allemaal, maar het is niet voor ons allemaal weggelegd.

Je kunt van nature bedeeld zijn met mini-wimpertjes zogezegd en wat dan? Of je wimpers worden door het vele gebruik van oogmake-up, reinigen, ogen wrijven en misschien de leeftijd steeds fragieler, dunner en korter. Is het gebruik van een wimperserum dan de oplossing?

 

Wat is een wimperserum en wat doet het?

Een wimperserum is een speciaal voor de wimpers ontwikkeld serum dat de groei in lengte, maar ook de dikte en de sterkte van de wimpers stimuleert. Door de actieve natuurlijke ingrediënten worden de haarfollikels van de wimpers geactiveerd.  

 

Zijn alle wimperserums veilig in gebruik?

Het aanbrengen van het wimperserum gaat middels een dun kwastje of borsteltje. Omdat het serum dicht op het oog komt, uiteraard niet in het oog, wil je natuurlijk dat het wimperserum veilig is in gebruik.

Afhankelijk van de ingrediënten van het serum, wordt ook de veiligheid van het product bepaald.

Het is belangrijk dat een wimperserum bestaat uit natuurlijk ingrediënten, op basis van planten en ook geschikt is voor een gevoelige huid.

Deze combinatie maakt dat een wimperserum veilig is in gebruik.

Alle op de markt zijnde wimperserums worden op voorhand uitvoerig getest voordat het vrijgegeven mag worden voor de verkoop aan de consument.

 

Voor wie is een wimperserum?

Door het gebruik van mascara, het reinigen van onze ogen, invloeden van buitenaf, het wrijven in onze ogen, worden onze wimpers wat dunner in de loop der tijd. De uiteinden brokkelen wat af en in de loop der jaren zal ook de dikte van de wimper afnemen.

Door het gebruik van een wimperserum kan dit proces worden omgekeerd en zullen de wimpers zich gaan herstellen naar de staat hoe ze ooit zijn geweest.

 

Welk resultaat kan ik verwachten?

De meest effectieve wimperserums zijn op basis van natuurlijke ingrediënten.
Ingrediënten bepalen in eerste plaats de veiligheid, maar uiteraard ook de werkzaamheid.

Het is goed dat een wimperserums de vitamine B bevatten. Papaya extract, essentiële oliën en bio-peptiden zijn veel voorkomende ingrediënten van wimperserums.

Na dagelijks gebruik zullen de wimpers in 4 tot 6 week langer en voller zijn. Oftewel, de wimpers die je ooit had, zijn weer terug.
Daarbij moeten we wel eerlijk zijn, dat een bij een klein percentage van de gebruikers dit niet het resultaat is, bij ongeveer 1% is het resultaat minder of niet.

Na deze periode van 4 tot 6 weken, kan van dagelijks gebruik overgegaan worden na eens in de 2 dagen, om het behaalde resultaat te behouden.

 

Mag je een wimperserum altijd blijven gebruiken?

Het is juist goed om een wimperserum te blijven gebruiken. Voor het beste resultaat is te starten met het dagelijks aanbrengen van het serum, voor het slapen gaan.

Na ongeveer 6 weken is het optimale resultaat bereikt. Daarna is het goed om de wimpers te onderhouden met het serum, door bijvoorbeeld om de dag het serum te blijven gebruiken.

 

Wimperserum en contactlenzen, gaat dit samen?

Ja, dit kan zeker. Als je lenzen draagt, dan is het belangrijk dat deze wel worden uitgedaan voordat het wimperserum wordt aangebracht.
Nadat de contactlenzen zijn verwijderd, de ogen goed schoon en droog zijn gemaakt, kan het wimperserum veilig worden aangebracht.

 

Kan een serum ook niet goed uitpakken?

Als je bij aanschaf van een wimperserum goed let op de ingrediënten kan er in principe niets misgaan.

Is het gebruik van wimperserum de oplossing voor dunne en kortere wimpers?

Dat was de vraag die we onszelf hebben gesteld en het antwoord is volmondig: Ja!

 

Welk wimperserum is dan de beste?

Het blijft uiteraard persoonlijk, maar voor ons is het Super Lash Wimperserum een prachtig natuurlijk en betrouwbaar serum.
Het wimperserum van Ecuri doet wat het beloofd en het heeft daarmee een goede prijs en kwaliteit verhouding.

Schroom dus niet, maar geef een wimperserum en daarmee ook je wimpers een welverdiende kans!

 

 

Wil je advies?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van het beste voor jouw huid! 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein

Wimperserum

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.