5 make-up tips voor 40+

Gepubliceerd op 28 maart 2024 om 15:29

Was het 10 jaar geleden nog ondenkbaar als visagiste om zonder make-up de straat op te gaan, inmiddels heb ik daar minder moeite mee. Echte schoonheid komt immers van binnen uit. Ik ben door de jaren heen ook minder make-up gaan gebruiken en iets andere opmaak technieken gaan toepassen. Mijn 5 beste tips vind je hier…

 

1. Verruil zwarte eyeliner voor bruine

 

Een zwarte eyeliner staat prachtig als je jonger bent, maar als je ouder wordt (lees: de 40 bent gepasseerd) kan zwart een tikkeltje te hard zijn. Met een donkerbruin of taupe lijntje boven je oog heb je nog steeds het eyeliner effect, maar is het resultaat subtieler. Zelf ben ik bovendien een zacht oogpotlood gaan gebruiken in plaats van een vloeibare eyeliner. Zachte lijnen maken namelijk jonger dan harde lijnen.

 

2. Kies de juiste kleur foundation en blusher

 

Gebruikte ik vroeger nog elke dag foundation, tegenwoordig draag ik het eigenlijk alleen als mijn huid wat vlekkerig of onrustig is. Mijn beste tip? Test foundation altijd op je kaaklijn (en niet op je pols) om de juiste kleur te bepalen en check de kleur bij daglicht. Sinds ik dat doe, kom ik nooit meer thuis met nét de verkeerde kleur. Heb je een droge huid? Voeg er dan een druppel gezichtsolie aan je foundation toe. Gebruik je blusher? Kies dan voor een subtiele kleur zoals lichtroze, een perzikkleur of koraaltint.

 

3. Let op je wenkbrauwen

 

Wenkbrauwen zijn enorm bepalend voor je gezicht en uitstraling. Houd je wenkbrauwen netjes bij met een pincet, maar overdrijf niet. Te dunne wenkbrauwen of wenkbrauwen met een onnatuurlijke vorm maken juist strenger en ouder. Naast de vorm is ook de kleur van belang. Kies liever voor een potlood of wenkbrauw poeder in een kleur die iets te licht is dan iets te donker.

 

4. Lichte lippen

 

Hoe ouder je wordt, hoe dunner je lippen. Vooral je bovenlip verliest aan volume. En dat is niet iets waar je het accent op wilt leggen toch? Kies daarom liever voor een neutrale, roze tint in de kleur van je eigen lippen en laat felle en donkere tinten in de schappen liggen. Om je lippen iets voller te laten lijken, kun je een klein beetje lipgloss aanbrengen op het middelste gedeelte van je lippen. Mijn ervaring is alleen dat die lipgloss binnen no time weer is verdwenen. Wat bij mij wél lang blijft zitten is mijn Touche éclat concealer van Yves Saint Laurent (nr 2). Ik breng daar een klein beetje van aan op de cupido boog van mijn lippen én in mijn mondhoeken. Als je ouder wordt gaan die namelijk een beetje hangen of invallen en ontstaan er schaduwen. Door je mondhoeken wat op te lichten zie je er direct frisser uit.

 

5. Alleen boven

 

Gebruik mascara en eyeliner alleen boven je ogen. Als je ze ónder je ogen gebruikt, lijken die alleen maar kleiner en dat wil je juist niet als je ouder wordt. Nog een laatste tip voor als je slecht geslapen hebt: breng op de waterlijn (de binnenkant van de onderste wimperrand) een lijntje aan met een huidkleurig oogpotlood (nude). Vroeger (als dertiger) gebruikte ik hier altijd een wit potlood voor, maar nu ik wat ouder ben staat dat hard en maakt het me juist ouder.

 

Wil je advies?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van het beste voor jouw huid! 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.